preskoči na sadržaj

Osnovna škola Slatine

Login
Tražilica
Korisni linkovi
 

 

 

 

 

 

Mrežni školski list

Knjižnica na mreži

YouTube šk. knjižnice

Natječaji za IUN

 

Upisi 2021./2022.

Kamo poslije OŠ?

Natječaji

natjecaji

TEACHING AND LEARNING UPGRADE

Postavili smo naš projekt i na eTwinning-u. Napredak u provedbi možete pratiti i na Twinspace-u na poveznici: https://twinspace.etwinning.net/203148/home.

GO GREEN WITH YOUR SMART FUTURE

GO GREEN WITH YOUR SMART FUTURE je međunarodni eTwinning projekt nadahnut inicijativom EU o proglašenju 2021. godine "Godinom željeznice". U projektu sudjeluje niz osnovnih škola iz Turske, te škola iz Portugala, Poljske i Hrvatske. Učenici se upoznaju s pojmovima kao što su globalno zatopljenje, klimatske promjene i ugljični otisak, a projekt želi pridonijeti razvijanju ideja o održivim prometnim sredstvima i sustavima te povećati kod učenika svijest o korištenju javnog prijevoza. Učenici će dizajnirati klimatski odgovorna i održiva prometna sredstva te poticati učenike, učitelje i lokalno stanovništvo na smanjivanje vlastitog ugljičnog otiska. Organizirat će se i videokonferencije za učenike, mala digitalna putovanja, kroz koja će se učenici upoznati, surađivati i razmjenjivati iskustva.

Pogledajte naš uvodni video kroz koji ćete steći dojam što ćemo sve naučiti i raditi.

Napredak u provedbi možete pratiti na Twinspace-u eTwinninga na poveznici: https://twinspace.etwinning.net/192127/home 

NAŠE AKTIVNOSTI:

1. U petak,  8. 10. 2021. održana je prva radionica u nizu u sklopu međunarodnog eTwinning projekta Go Green with Your Smart Future u kojem sudjeluju učenici 5. razreda OŠ "Slatine".  Iskoristili smo što nas je taj dan posjetio stručnjak o očuvanju okoliša, gospodin Mate Herceg i održao učenicima zanimljivo predavanje  o važnosti očuvanja okoliša i recikliranja. Iskoristili smo priliku te s njim porazgovarali o mogućnostima dizajniranja vozila na bio gorivo ili neke druge vrste vozila koja bi bila samoodrživa. Pronalaženje ekološki i klimatski prihvatljivih rješenja za prijevozna sredstva u našoj lokalnoj zajednici, glavni je zadatak projekta.  Stručna suradnica knjižničarka, Tea Radić učenike je upoznala s osnovnim pojmovima vezanim uz klimatske promjene te pripremila učenike za daljnje sudjelovanje u projektu. 

2. U utorak, 12.10.2021. održan je prvi mrežni sastanak svih sudionika (učenika i učitelja) u međunarodnom eTwinning projektu Go Green with Your Smart Future. Naše petaše predstavila je Enna Uvalić na odličnom engleskom jeziku te potaknula učenike iz Turske i Portugala da se i oni  predstave. Zajedno smo se zabavili igrajući Kahoot kviz. Druženje je bilo tako dobro da je već pao termin za novi Zoom susret. Veselimo se što ćemo opet imati priliku razgovarati s našim prijateljima iz Turske, Poljske i Portugala!

preskoči na navigaciju