preskoči na sadržaj

Osnovna škola Slatine

Login
Tražilica
Korisni linkovi
 

 

 

 

 

 

Mrežni školski list

Knjižnica na mreži

YouTube šk. knjižnice

Natječaji za IUN

 

Upisi 2021./2022.

Kamo poslije OŠ?

Natječaji

natjecaji

Teaching and Learning Upgrade

Agencija za mobilnost i programe EU na temelju Odluke o dodjeli bespovratnih sredstava za projektne prijedloge u okviru Poziva na dostavu prijedloga za 2021. g. za program Erasmus+ - Ključna aktivnost 1 za područje odgoja i općeg obrazovanja, rok 18.5.2021. godine je prihvatila naš projektni prijedlog Teaching and Learning Upgrade te nam odobrila bespovratna sredstva u iznosu od 15.013,00 EUR. Svi zatraženi troškovi su bili prihvatljivi te su nam odobrili financiranje zatraženog budžeta u cijelosti, a projekt je jako dobro bodovan.

Ciljevi našeg projekta su:

  • Razvoj digitalnih vještina djelatnika, primjena inovativnih tehnologija, metoda i oblika rada u nastavi
  • Nadogradnja kolekcije digitalnih obrazovnih materijala
  • Razvoj poduzetništva kroz rad učeničke zadruge
  • Inkluzivno obrazovanje

Naš plan su mobilnosti za pet djelatnika Škole različitih profila (učiteljice Matematike, Fizike, Informatike i Hrvatskog jezika, knjižničarka i ravnateljica) na različite strukturirane tečajeve u svrhu profesionalnog usavršavanja, te job shadowing aktivnost za troje djelatnika (učiteljica Hrvatskog jezika, razredne nastave i ravnateljica), kroz koju ćemo promatrati rad škole KGS Bad Münder u Njemačkoj.

Članice Erasmus+ projektnog tima

Inovativni i kreativni postupci i metode koje će učitelji naučiti na mobilnostima, a koje će integrirati u svakodnevni rad i prenijeti ostalim učiteljima, doprinijeti će većoj kvaliteti nastave i boljim rezultatima učenika, povećanju samopouzdanja učenika, te internacionalizaciji i većoj kvaliteti Škole. Radit ćemo na razvoju ključnih kompetencija - digitalnih i poduzetničkih kod učitelja i učenika, te ćemo nastojati podići razinu digitalne zrelosti za jednu stepenicu, kako bi postali digitalno napredna Škola. Fokus će biti na područjima: digitalne tehnologije u učenju i poučavanju i razvoj digitalnih  kompetencija kod učitelja, a posljedično i kod učenika. Uključit ćemo sve naše učitelje u izradu scenarija poučavanja koje ćemo objavljivati na Edutoriju uz otvorenu licencu koja će omogućiti besplatan pristup, korištenje, adaptaciju i distribuciju materijala, čime ćemo otvoriti nove mogućnosti za suradnju sa drugim obrazovnim institucijama, te unaprijediti  našu Školu. Želimo povećati motivaciju učenika za sudjelovanjem u izvananstavnim aktivnostima, posebno u učeničkoj zadruzi, te ćemo im omogućiti razmjenu iskustava s vršnjacima i rad na virtualnim projektima kroz virtualne mobilnosti – digitalna putovanja - na temu poduzetništva i održivog razvoja na platformi eTwinning. Naši učenici će se okušati u snimanju podcasta sa zanimljivim temama i gostima. I posljednje, ali ne manje važno, s ciljem razvoja multikulturalnosti i tolerancije, u različite aktivnosti ćemo uključiti učenike s primjerenim oblicima školovanja, kao i inojezične učenike naše škole.

Logo projekta

Tijekom cijelog trajanja projekta, odvijati će se aktivnosti diseminacije na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini, a po završetku detaljno samovrednovanje i evaluacija učinka projekta na učenike, učitelje i školu u cjelini. Pratite naše aktivnosti na školskoj mrežnoj stranici, Facebook i Instagram stranicama projekta, te školskom YouTube kanalu. Radujemo se novim izazovima, novim znanjima i novim prijateljima!

preskoči na navigaciju