preskoči na sadržaj

Osnovna škola Slatine

Login
Tražilica
Korisni linkovi
 

 

 

 

 

 

Mrežni školski list

Knjižnica na mreži

YouTube šk. knjižnice

Natječaji za IUN

 

Upisi 2021./2022.

Kamo poslije OŠ?

Natječaji

natjecaji

Projektne aktivnosti
#ErasmusDays 2021.
Željka Ninčević / datum: 14. 10. 2021. 13:59

#ErasmusDays 2021. se održavaju 14., 15. i 16. listopada diljem Europe i šire. Ovaj međunarodni trodnevni događaj održava se već 5. godinu zaredom kako bi se  građane upoznalo s europskim vrijednostima, prednostima mobilnosti i rezultatima projekata Erasmus+. I mi smo se pridružili obilježavanju Dana Erasmusa, kako bi zajedno proslavili pozitivne učinke jednog od najuspješnijih programa Europske unije. Prijavili smo online događaj – mrežni sastanak s učenicima i učiteljima škole KGS Bad Münder u Njemačkoj, s kojima ćemo surađivati kroz novi Erasmus projekt Teaching and Learning Upgrade.

Predstavili smo se jedni drugima, naučili ponešto o osobitostima i zanimljivostima naših država i  gradova, razmijenili iskustva o školama i obrazovnim sustavima. Na kraju smo se zabavili rješavanjem Kahoot kviza. Ovo je bio tek početak, očekuje nas još puno sastanaka, online i uživo, novih izazova ali i novih znanja. Radujemo se novim Erasmus prijateljstvima…


[OPŠIRNIJE]Postavljanje materijala u Edutorij
Željka Ninčević / datum: 12. 10. 2021. 14:05

Naša knjižničarka Tea je za sve učitelje i stručne suradnike izradila video upute kako postavljati obrazovne materijale u Edutorij. Pogledajte...


[OPŠIRNIJE]Autorsko pravo
Željka Ninčević / datum: 5. 10. 2021. 16:14

Naša knjižničarka Tea je održala zanimljivo i poučno predavanje za učitelje na Učiteljskom vijeću o zaštiti autorskih prava. Ovakva znanja će nam uskoro biti potrebna za izradu novih scenarija poučavanja.


[OPŠIRNIJE]Pravila citiranja
Željka Ninčević / datum: 1. 10. 2021. 13:45

Budući da želimo podići razinu digitalne zrelosti Škole, u okviru koje postoji prostor za napredak upravo u području zaštite autorskih prava i citiranja literature, počeli smo polako raditi na popravljanju nedostataka. Naša knjižničarka je izradila zanimljivu infografiku o pravilima citiranja koju je postavila kao podsjetnik u svim razrednim odjeljenjima za učenike.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju