preskoči na sadržaj

Osnovna škola Slatine

Login
Tražilica
Korisni linkovi
 

 

 

 

 

 

Mrežni školski list

Knjižnica na mreži

YouTube šk. knjižnice

Natječaji za IUN

 

Upisi 2021./2022.

Kamo poslije OŠ?

Natječaji

natjecaji

Maslinarstvo
 

S proizvodnjom ulja počeli smo školske godine 2000. U početku je prinos bio malen, a sljedećih godina pa do danas možemo se pohvaliti količinom i kvalitetom ekstra djevičanskog maslinovog ulja.

  U travnju 2003. godine smo po prvi put sudjelovali na Međunarodnom natjecanju maslinara i uljara Mediterana - NOĆNJAK, koji se održao u Jelsi, na otoku Hvaru, i dobili Diplomu za djevičansko maslinovo ulje extra kvalitete. Kvaliteta ulja je svake godine bila sve bolja, pa smo školske godine 2005./06. proizveli smo 80 l ulja i dobili nagradu za ŠAMPIONA među ekstra djevičanskim maslinovim uljima. Od 202 uzorka maslinovog ulja, ulje koje je u uljari u Marini proizvedeno od naših maslina, proglašeno je šampionom Noćnjaka 2006., te su učenici škole osvojili šampionski pehar, uz zlatnu medalju za kvalitetu! Pozitivan trend se nastavlja i dalje, nizom priznanja koja krase našu školu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ovakvoj kvaliteti ulja zasigurno doprinosi redovito održavanje maslinika: rezidba, košenje trave, ali i gnojenje organskim gnojivima. Tako dobiveno ekološko ekstra djevičansko maslinovo ulje pakiramo u tamne boce, kako bi što duže zadržalo svoju kvalitetu. Koristimo ga za promociju škole te zahvalu osobama zaslužnima za pomoć u našem radu. Od istog ulja proizvodimo i eko-sapune sa eteričnim uljima te ulje gospine trave.
Pogledajte više slika iz našeg maslinika!

 

preskoči na navigaciju