preskoči na sadržaj

Osnovna škola Slatine

Login
Tražilica
Korisni linkovi
 

 

 

 

 

 

Mrežni školski list

Knjižnica na mreži

YouTube šk. knjižnice

Natječaji za IUN

 

Upisi 2021./2022.

Kamo poslije OŠ?

Natječaji

natjecaji

O knjižnici

Školska knjižnica OŠ „Slatine“ smještena je u maloj školskoj zgradi, takozvanoj „Školici“. Zauzima 12m² te je u malenom, ali slatkom prostoru smješteno 1870 jedinica knjižnične građe. Osim lektirnih naslova za učenike, tu se nalaze naslovi za slobodno čitanje, referentna i stručna literatura, stari i novi brojevi dječjih časopisa te primjerci školskog časopisa Slatinko.

OSOBNA KARTA ŠKOLSKE KNJIŽNICE:

Naziv: Školska knjižnica OŠ „Slatine“

Površina: 12m²

Broj čitateljskih mjesta: 2

Broj računala s pristupom internetu (na korištenje učenicima):2

Program za knjižničko poslovanje: MetelWin

Knjižničarka: Tea Radić, mag. bibliotekarstva; prof. talijanskog jezika i sociologije

 

Radno vrijeme knjižnice:

Utorkom: od 8:00 sati do 14:00 sati

Četvrtkom: od 8:00 sati do 14:00 sati

Svaki drugi petak: od 8:00 sati do 14:00 sati

 

Uloga školske knjižnice je  omogućiti svim učenicima,  učiteljima i zainteresiranim roditeljima pristup izvorima znanja, ali i aktivnostima koje podupiru njihove odgojne, obrazovne, kulturne i socijalne potrebe.

Kao izvor znanja, prije svega je namijenjena učenicima i učiteljima za potrebe redovne nastave, ali je i potpora svim nastavnim i izvannastavnim aktivnostima Škole. Učenike poziva i uvodi u svijet knjige i čitanja  te im omogućuje razvijanje informacijske pismenosti koja uključuje pronalaženje, razumijevanje, vrednovanje, odabir i primjenu vrijednih informacija iz različitih izvora znanja, kako tiskanih tako i onih koje omogućuje suvremena tehnologija.

Djelatnost knjižničara u školskoj knjižnici obuhvaća neposrednu odgojnu-obrazovnu djelatnost, stručnu-knjižničnu te kulturnu i javnu djelatnost. Uz odgojno-obrazovni rad s učenicima svih razrednih odjela, stručna suradnica knjižničarka provodi aktivnosti kao što su suradnja s učiteljima razredne i predmetne nastave, pedagogoginjom, ravnateljicom, drugim kolegama knjižničarima, matičnom službom i drugim strukovnim udrugama. Projektne aktivnosti, radionice i kulturno-javna zbivanja školske knjižnice sastavni su dio Godišnjeg plana i programa rada škole te Školskog krurikuluma. 

 

Uredila: Tea Radić, knjižničarka

preskoči na navigaciju