preskoči na sadržaj

Osnovna škola Slatine

Login
Tražilica
Korisni linkovi
 

 

 

 

 

 

Mrežni školski list

Knjižnica na mreži

YouTube šk. knjižnice

Natječaji za IUN

 

Upisi 2021./2022.

Kamo poslije OŠ?

Natječaji

natjecaji

Novosti iz zadruge
Dalmatinski suvenir i CIMAJ
Željka Ninčević / datum: 19. 10. 2021. 12:40

Željno isčekivani rezultati za program ”Dalmatinski suvenir” u sklopu Centra izvrsnosti poduzetništva, i programa “CIMAJ” u sklopu Centra izvrsnosti multimedije i jezika su konačno stigli. Stručna povjerenstva, zadužena za vrednovanje pristiglih prijava, donijela su odluku o odabiru projekata koji su zadovoljili uvjete raspisane u natječajima. S ponosom možemo reći da su obje naše prijave prihvaćene: projekt „Zaigrajmo trlju“ – društvena igra, za program „Dalmatinski suvenir“ i „Glas iz Slatina daleko se čuje“ – podcast za program „CIMAJ“. Čestitke našim učenicima i učiteljima na kreativnosti, inovativnosti i poduzetničkom duhu!


[OPŠIRNIJE]Zahvalnice za sudjelovanje na 33. smotri UZ RH
Željka Ninčević / datum: 12. 10. 2021. 11:21

Kao sudionici 33. smotre učeničkih zadruga Republike Hrvatske, zaslužili smo pohvalnice za sudjelovanje, majice i torbe s otiskom Vučedolske golubice, blokove, olovke i ostale promotivne materijale Smotre... Čestitke našim zadrugarima, kao i svim ostalim sudionicima diljem Lijepe naše!


[OPŠIRNIJE]33. smotra učeničkih zadruga Republike Hrvatske
Željka Ninčević / datum: 5. 10. 2021. 11:57

Dobrodošli na 33. smotru učeničkih zadruga Republike Hrvatske!

Smotra je virtualna i traje od danas do 8. listopada na YouTube kanalu Hrvatske udruge učeničkih zadruga, a možete je pratiti na poveznici: 33 smotra UZ RH.

Na ovogodišnjoj Smotri sudjeluju 63 učeničke zadruge iz svih županija te sedam učeničkih zadruga s prezentacijama istraživačkog rada. Među njima je i naša  heartPrizidnicaheart. Pozivamo vas da pogledate i video praktikume vrijednih zadrugara iz drugih škola i županija, vjerujemo da ćete uživati u festivalu ideja i kreativnosti.

Čestitke svima!


[OPŠIRNIJE]Lucky stone Slatine
Željka Ninčević / datum: 17. 6. 2021. 11:36

Evo su naši sretni kamenčići stigli na slatinske plaže. Pronađite ih, slikajte se s njima i postavite fotografiju na našu Instagram stranicu! 


[OPŠIRNIJE]Veliki članak o projektu Čuvari baštine u Solinskoj kronici
Željka Ninčević / datum: 15. 6. 2021. 11:21

Klikom na sliku pročitajte cijeli tekst...


[OPŠIRNIJE]Naši čuvari baštine osvojili 1. mjesto u kategoriji osnovnih škola i 2. mjesto u ukupnom poretku!
Željka Ninčević / datum: 2. 6. 2021. 22:00

U antičkom dijelu stare Salone, na Manastirinama, večeras je održana učenička konferencija "Skrivena blaga mista moga" u organizaciji Centra izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije u okviru programa "Čuvari baštine". Od 29 projekata, naš "Prizidnica srca moga" proglašen je najboljim među svim osnovnim školama, te je zauzeo drugo mjesto u ukupnom poretku. Zaslužili smo i nagradu od 5.000,00 kn, koju ćemo utrošiti za opremanje Škole. Naš video uradak je već ostvario 4 tisuće pregleda, a broj se samo povećava. Zato, ako ga slučajno još niste pogledali, požurite i dijelite. Sezona je već počela...

A u nastavku pogledajte kako nam je bilo na dodjeli nagrada...


[OPŠIRNIJE]Rezultati županijske smotre učeničkih zadruga
Željka Ninčević / datum: 28. 5. 2021. 10:06

Naši zadrugari su na županijskoj smotri učeničkih zadruga osvojili visoko treće mjesto sa ukupno 32 od mogućih 35 bodova. Velike čestitke! Nadamo se kako će među ostalim najbolje rangiranim zadrugama, predstavljati našu županiju na 33. Smotri učeničkih zadruga Republike Hrvatske, koja će se održati 05. listopada 2021.


[OPŠIRNIJE]Pripreme za ovogodišnju online županijsku smotru učeničkih zadruga - kreativne radionice - Tisak na tekstil
Željka Ninčević / datum: 17. 5. 2021. 11:14

Danas smo poslali županijskom povjerenstvu sve potrebno za ovogodišnju smotru učeničkih zadruga koja će se po prvi puta održati online. Pa pogledajte čime su se naši zadrugari bavili kroz proteklu godinu. 

Pisano izvješće o radu

Pisani prikaz praktičnog rada

Klikom na sličicu pogledajte kratki video u kojem smo prikazali sve faze izrade tiska na tekstil. Nadamo se da će županijsko povjerenstvo prepoznati i nagraditi naš trud.


[OPŠIRNIJE]Kreativne radionice Lucky stone Slatine
Željka Ninčević / datum: 13. 5. 2021. 14:26

Evo još jednog projekta naših zadrugara, koji će zasigurno pomoći u poboljšanju turističke ponude našeg mjesta. Dakle, prikupili smo oblutke s plaže, prigodno ih oslikali, i uskoro ćemo ih vratiti natrag na plaže naših Slatina. Na poleđini svakog oblutka smo napisali adresu naše Instagram stranice. Kada netko od turista ili posjetitelja našeg mjesta pronađe oslikani oblutak, zadatak mu je da se fotografira s njim i objavi fotografiju na našem Instagramu. Zabavno, zar ne?

Nadamo se da će sezona uskoro početi, da će fotografije brzo pristizati, da ćemo upoznati neke nove prijatelje i uz sve to promovirati našu zadrugu, školu i mjesto.


[OPŠIRNIJE]Promotivni materijali projekta "Prizidnica srca moga" za naše mještane i posjetitelje
Željka Ninčević / datum: 10. 5. 2021. 09:51

Klikom na sličice, pogledajte promotivni letak i plakat o našem projektu i svetištu Gospe od Prizidnica. 

A tu su i šalice i naljepnice sa QR kodom kojega možete skenirati i odmah pogledati naš film.

 


[OPŠIRNIJE]Prizidnica srca moga
Željka Ninčević / datum: 23. 4. 2021. 11:22

Predstavljamo vam naš informativno - promotivni film Prizidnica srca moga, izrađen u sklopu projekta Čuvari baštine Centra izvrsnosti SDŽ. Hvala našim šestašima Ani, Lani, Filipu, Gabrielu, Anti, Dorotei, Antei i Roku na velikom angažmanu u projektu, njihovoj razrednici i voditeljici projekta Ljiljani Jelinić na zanimljivom i edukativnom scenariju, tekstu i prijevodu teksta na engleski jezik, domaru Toniju Vantiću na spektakularnim snimkama dronom, knjižničarki Tei Radić na svim ostalim video i audio snimkama, izvrsnoj montaži i režiji, te našim talentiranim muzičarima koje ćete čuti u glazbenoj podlozi, učitelju Nikoli Rušinoviću i učeniku 3. razreda Bošku Skoki. Posebna zahvala i čuvarima svetišta Gospe od Prizidnica, Mirjani i Tomislavu Nakiru, što su ispričali ovu lijepu priču.

Pogledajte, uživajte i posjetite...


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju