preskoči na sadržaj

Osnovna škola Slatine

Login
Tražilica
Korisni linkovi
 

 

 

 

 

 

Mrežni školski list

Knjižnica na mreži

YouTube šk. knjižnice

Natječaji za IUN

 

Upisi 2021./2022.

Kamo poslije OŠ?

Natječaji

natjecaji

O školi

Škola u Slatinama je započela s radom daleke godine 1913., kada je sagrađena prekrasna kamena školska zgrada, koja se i danas ponosno uzdiže pri vrhu sela i krasi ga dajući mu kulturni pečat...
Kako su se mijenjala društvena uređenja, Škola je mijenjala statuse i imena, ali nikad nije prestajala s radom.

Broj učenika se mijenjao: od 97 upisanih prve godine (i to u dobi od 6 - 12 godina!),   popeo se do 150, ali se kasnije spustio na 45, da bi se posljednjih godina zadržao na cca 70 učenika. U osmogodišnju školu je počela prerastati šk. god. 1953./54., a od 1960. djeluje kao Osnovna škola Dinko Šimunović. 50 godina nakon osnutka, školske godine 1963./64., pripojena je splitskoj Osnovnoj školi Đermano Senjanović (koja 1990. mijenja ime u Marjan),  kao njeno područno odjeljenje. Godine 1997. Ministarstvo prosvjete i športa donijelo je odluku o odvajanju dviju škola te osamostaljenju škole u Slatinama, s nazivom: Osnovna škola Slatine.

Osnovna škola Slatine danas

Od 1997., kada je Ministarstvo prosvjete i športa donijelo odluku o osamostaljenju OŠ Slatine, s velikim smo entuzijazmom započeli radove na uređenju školske zgrade i okoliša, te opremanju škole. Izuzetnim naporima djelatnika i učenika, ali i mnogih Slatinjana, realizirali smo brojne akcije čišćenja i oplemenjivanja prostora, promjene električnih instalacija, uređenja sanitarnih čvorova, obnove zapuštenih maslinika koje škola ima na korištenje, kao i uređenja malog školskog vrta.

Sredstvima Ministarstva prosvjete i športa te Grada Splita, neki zapušteni prostori su adaptirani u urede te opremljeni za rad; provedena je klimatizacija cijele školske zgrade; promijenjeni su prozori, a uređena je i opremljena informatička učionica. Na neiskorištenom terenu iza školske zgrade, izgrađeno je i reflektorima osvijetljeno vježbalište za odvijanje nastave tjelesno-zdravstvene kulture, kao i za rekreaciju mještana u njihovo slobodno vrijeme, a u zgradi Mjesnog odbora Slatina, velika sala je preuređena u dvoranu za odvijanje nastave TZK-e.

Organizirane su brojne slobodne aktivnosti učenika, dodatna nastava, te izborna nastava drugog stranog jezika i informatike. Obogatili smo fond školske knjižnice kao i referentnu zbirku. Prva školska web stranica je od povjerenstva informatičkog časopisa Enter, na kraju šk. god. 2004./05. dobila vrijedno priznanje: 4. mjesto među  školama Republike Hrvatske, a drugo među Osnovnim školama. Jednom godišnje izlazi i školski list Slatinko, u kojem možete pronaći sve crtice iz života škole. Likovni radovi naših učenika izlagani su na mnogim izložbama diljem Hrvatske, ali i u inozemstvu.

Osnovali smo učeničku zadrugu Prizidnica, nazvanu po poznatom Svetištu Gospe od Prizidnica i sudjelovali na svim županijskim, međužupanijskim i državnim smotrama učeničkog zadrugarstva (izlažući vlastite proizvode), kao i na smotrama prigodom Dana kruha - Dana zahvalnosti za plodove zemlje. Organiziramo susrete s osobama iz javnog i kulturnog života, učenike navikavamo na posjećivanje muzeja s kojima aktivno surađujemo, ali organiziramo i stručne radionice za učenike, učitelje i roditelje. Svi učenici Škole sudjelovali su u radionicama Što kriju kućice iz mora?Odijelo po mjeri prirode, Puževi i školjkaši Jadrana i Zvuk u organizaciji Prirodoslovnog muzeja te Portal u organizaciji Muzeja HAS – a.

U sklopu Tjedna francuske kulture, u foajeu splitskog HNK-a 2003. Škola jepriredila izložbu fotografija dalmatinskih motiva pok. splitskog fotografa Ive Račića pod nazivom Les lumieres de la Mediterranee Croate / Svjetla hrvatskog Mediterana, a 2004. sudjelovala u radu radionica za stručno usavršavanje učitelja glazbene kulture Bosne i Hercegovine, održanim u Trogiru. Tako je uspostavljena konstruktivna suradnja sa ustanovama prosvjete i kulture i izvan Hrvatske. 

Prigodom proslave 90. obljetnice škole izdali smo 30 razglednica dalmatinskih motiva, od kojih neke predstavljaju Slatine i Svetište Gospe od Prizidnica.Također smo izdali božićne čestitke, koje su učenički radovi, kao i razglednice slatinskih orhideja, koje je fotografirala učenica 8. razreda Marija Nakir i gospodin Vladimir Golubić, stručnjak iz Prirodoslovnog muzeja. Izdali smo i izuzetno vrijedno književno djelo: Školsku kronaku, koja bilježi sva zanimljivija događanja u školi, mjestu i širem okruženju, od prvog radnog dana škole, 1913. do 1952. godine. Promocija je izazvala veliko zanimanje Slatinjana, ali i brojnih gostiju. Izdana je i monografija Ususret 100. obljetnici škole, u kojoj možete pronaći sve zanimljivosti iz života naših učenika.

Veliko priznanje stiglo nam je od udruge Lijepa naša, koja je na svečanoj sjednici 2005. god. u Zagrebu dodijelila našoj školi povelju Međunarodne Eko -škole, te Zelenu zastavu! Svečano podizanje zastave, uz brojne uzvanike i prigodan program, u kojem su sudjelovali učenici škole i muška klapa Slatine, bio je izuzetan događaj za Slatine! Učenici redovito i s velikim uspjehom sudjeluju na ekološkom kvizu Lijepa naša na županijskoj i državnoj razini, te na međunarodnom natječaju Volvo Adventure sa različitim ekološkim projektima. U sklopu rada Eko - škole učenici proizvode eko-sapune i ulje gospine trave od školskog maslinovog ulja. Hrvatska radio-televizija i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa proslavili su 10. obljetnicu projekta Najljepši školski vrt i promovirali Cvjetnu zastavu koja sada krasi i našu školu!

O aktivnostima učenika su snimljene reportaže koje su se mogle čuti na valovima Hrvatskog radija u emisijama obrazovnog programa Slušaj kako zemlja diše, te Eko-Eko i Stigla je pošta, u mnogim emisijama Radio Splita, Radio Dalmacije, Trogira, Kaštela, itd., kao i u programima lokalnih i Hrvatske televizije.  

Rad naših učenika i učitelja prepoznat je od stručnih službi, te su uslijedila i brojna priznanja, kao i sudjelovanja učenika i učitelja na županijskim, državnim i međunarodnim natjecanjima i manifestacijama:

Školska godina 2020./21.

Na virtualnoj izložbi učeničkih radova LIK 2019./2020. našao se i rad naše učenice Josipe Baras.

Tematski likovni radovi naših učenika povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje su izloženi u Galeriji Zvonimir u Javnoj ustanovi u kulturi Zvonimir Solin.

Objavljen je katalog proizvoda učeničkih zadruga otkupljenih od Centra izvrsnosti Splitsko - dalmatinske županije kroz projekt Dalmatinski suvenir. Među njima su i naši proizvodi - majice i košulje s tiskom.

Centar izvrsnosti SDŽ je odabrao projekte osnovnih i srednjih škola Splitsko - dalmatinske županije koji će biti financirani s paušalnim iznosom od 5.000,00 kuna po predloženom projektu, a među njima je i naš projekt „Prizidnica srca moga“.

Naši zadrugari su zaslužili zahvalnicu za sudjelovanje u projektu Dalmatinski suvenir u sklopu programa Centra izvrsnosti poduzetništva.

Stigle su i zahvale našim učenicima i učiteljima za školske humanitarne akcije od Dječjeg doma Maestral i Županijske udruge slijepih Split.

Naši zadrugari su na županijskoj smotri učeničkih zadruga osvojili visoko treće mjesto sa ukupno 32 od mogućih 35 bodova. Nadamo se kako će među ostalim najbolje rangiranim zadrugama, predstavljati našu županiju na 33. Smotri učeničkih zadruga Republike Hrvatske, koja će se održati 05. listopada 2021.

U sklopu učeničke konferencije "Skrivena blaga mista moga" u organizaciji Centra izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije u okviru programa "Čuvari baštine", od 29 projekata, naš "Prizidnica srca moga" proglašen je najboljim među svim osnovnim školama, te je zauzeo drugo mjesto u ukupnom poretku. Zaslužili smo i nagradu od 5.000,00 kn, koju ćemo utrošiti za opremanje Škole. Naš video uradak je već ostvario 4 tisuće pregleda, a broj se samo povećava.

U Solinskoj kronici objavljen je veliki članak o projektu „Čuvari baštine“ i našem uspjehu.

Zaslužili smo i zahvalnicu Centra izvrsnosti za sudjelovanje u provedbi projekta „Identifikacija darovitih učenika u području matematike.

Školska godina 2019./20.

Košarkaški turnir „Moja škola – moj koš“ gdje smo obilježili 30 godina od osvajanja prve titule prvaka Europe tadašnje KK Jugoplastike, današnjeg KK Splita – učenici Roko Vantić, Filip Škrobica i Petar Rožić su osvojili 3. mjesto.

28. državna i svehrvatska smotra Dani kruha – dani zahvalnosti za plodove zemlje – Kutina 2019. – predstavljale su nas učenice Matea Fidler, Lucija Kozlica i Sara Ćuk sa učiteljem Tomicom Jadronjom.

Na natječaju Centra izvrsnosti SDŽ - Dalmatinski suvenir, dobili smo maksimalan iznos od 20.000,00 kn, kojega smo iskoristili za proizvodnju novih proizvoda (čak 255 komada), odjevnih predmeta – majica i košulja sa tiskom učeničkih radova, a koji će ga koristiti u svrhu promidžbe SDŽ i svih njezinih sastavnica pri službenim susretima, posjetima, Erasmus projektima, konferencijama i slično.

Analiza školskog maslinovog ulja na Noćnjaku pokazala da nam je i ovogodišnje ulje ekstra djevičansko.

U Gospodarskom listu je objavljen veliki članak o našoj Učeničkoj zadruzi Prizidnica: "Zajedničkim snagama činimo naš mali svijet boljim, pa preporučujemo i ostalim školama da se uključe u rad Hrvatske udruge učeničkog zadrugarstva i pokažu svoju kreativnost i inovativnost na djelu"

Kako postati zeleni potrošač? – zahvalnica za sudjelovanje na natječaju Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja, gdje smo pripremili kratku prezentaciju o tome kako u našoj eko – školi potičemo zelenu potrošnju, koja je među ostalima objavljena u zborniku radova učenika osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske na temu održive potrošnje za održivu budućnost.

Uspješno smo priveli kraju naš prvi Erasmus+ projekt Inovativni pristupi poučavanju i učenju - suvremene metode i IKT u kreativnoj učionici 21. stoljeća. Završene su sve mobilnosti, naučili smo puno, te kroz diseminacijske aktivnosti prenijeli  stečena znanja na ostale dionike odgojno – obrazovnog sustava. Podnijeli smo završno izvješće AMPEU, te u potpunosti iskoristili financijsku potporu od 17.445,00 EUR.

VII. prezentacija mladog maslinovog ulja otoka Čiova – zahvalnica za dugogodišnju suradnju sa Udrugom maslinara Čiovka

Školska godina 2018./19.

Svehrvatska smotra  Dani kruha - dani zahvalnosti za plodove zemlje u Đurđevcu - sudjelovali su učenici Lucijana Vantić, Marin Franić i Neno Vakante uz pratnju učitelja Tomice Jadronje

Na VI. prezentaciji mladog maslinovog ulja otoka Čiova, a na temelju fizikalno - kemijske i senzorne analize, naše ulje je ocijenjeno najboljim među pedeset jednim uzorkom.

Na 21. Međunarodnoj manifestaciji maslinara i uljara NOĆNJAK 2019. u Neumu naše ulje je nagrađenom SREBRNOM MEDALJOM!

Uspješno smo organizirali humanitarnu akciju „Pjat pun jubavi i zdravja“, te prikupili 4.640,00kn kako bi pomogli preobraziti živote djece u nekima od najsiromašnijih zajednica u svijetu.

Nakon punih 15 godina provedbe programa, u prekrasnoj dvorani Gastro Globusa na Zagrebačkom velesajmu nam je dodijeljeno priznanje - dijamantni status međunarodne eko - škole.

U prodajnom centru Mall of Split naši zadrugari Lucija Kozlica, Karla Ljubica i Karlo Franić su sudjelovali na Smotri učeničkih zadruga Splitsko – dalmatinske županije, a predstavili su se uz već dobro poznate sapune, maslinovo i kantarionovo ulje i novim proizvodima - tradicijskim keramičkim suvenirima.

Školska godina 2017./18.

Naši osmaši zadrugari Izabella, Antonija i Vedran u pratnji učitelja likovne kulture Tomice Jadronje su u Malinskoj na otoku Krku uspješno predstavili proizvode, običaje i tradiciju našega kraja na Svehrvatskoj smotri dana kruha. Sudjelovali su u procesiji sa prinosom darova, te na svečanoj Svetoj misi u župnoj crkvi sv. Apolinara. Upoznali su učenike, običaje i tradiciju raznih krajeva Lijepe naše, i vratili se kući obogaćeni još jednim lijepim iskustvom.

Ekipa sa TV Jadrana je došla poslušati i snimiti jednu od radionica za roditelje koje provodi naša pedagoginja Nataša u okviru projekta Zanimanje roditelj. Projekt se provodi od 2012. godine a teme su odgojne: dosljedno roditeljstvo, ti i ja poruke, kreiranje slobodnog vremena djece i mladih, ovisničko ponašanje i vršnjačko nasilje i sl.

Likovni radovi naših učenica 6. razreda Ivane Skoko i Josipe Baras su izabrani i izloženi od 8.11. do 11.11. u pinakoteci samostana Gospe od zdravlja u Splitu u okviru Dana socijalne zauzetosti.

I ove školske godine naši učenici su pokazali svoje znanje na natjecanjima. Tako su  učenice 8. razreda Marija Andrijolić, Noemi Balić i Isabella Garić sudjelovale na školskom natjecanju iz Engleskog jezika, te uz Ivana Mauka također osmaša na školskom natjecanju iz Povijesti. Školskom natjecanju iz Geografije su pristupili šestašica Emanuela Žižić i osmaši: Marija Andrijolić, Noemi Balić, Isabella Garić i Ivan Mauko, koji je postigao odličan rezultat zbog čega je upućen na županijsku razinu natjecanja.

Sudjelovanje naših zadrugara na V. prezentaciji mladog maslinovog ulja otoka Čiova - berba 2017. u Slatinama. Naše ulje je ocijenjeno kao ekstra djevičansko.

Noćnjak 2018. u Vodicama, međunarodna manifestacija maslinara i uljara - naša zadruga je ponosno primila priznanje za šesnaestogodišnje sudjelovanje na ovoj hvale vrijednoj manifestaciji.

Sudjelovali smo u ekološkoj akciji „Zeleni korak“ u kojoj smo prikupili 700 kg starog papira i tako spasili 12 stabala od sječe.

Uspješno smo organizirali humanitarnu akciju „Pjat pun jubavi i zdravja“, te prikupili 6.507,40 kn kako bi pomogli preobraziti živote djece u nekima od najsiromašnijih zajednica u svijetu. 

Agencija za mobilnost i programe EU na temelju Odluke o dodjeli financijske potpore za projektne prijedloge u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga za 2018. g. za program Erasmus+ - Ključna aktivnost 1 za područje općeg obrazovanja, rok 01.02.2018. godine, je prihvatila naš projektni prijedlog pod nazivom Inovativni pristupi poučavanju i učenju - suvremene metode i IKT u kreativnoj učionici 21. stoljeća, te mu odobrila financijsku potporu u iznosu od: 17.445,00 EUR.

Naši zadrugari su se predstavili na 30. županijskoj Smotri učeničkih zadruga u prodajnom centru Mall of Split.

Školska godina 2016./17.

Svehrvatska smotra  Dani kruha - dani zahvalnosti za plodove zemlje u Stubičkim Toplicama - sudjelovale su učenici Lucijana Vantić, Antonija Rožić i Marin Franić uz pratnju učiteljice Ane Madunić

"Naj fotka" osnovnih škola Republike Hrvatske - među 317 fotografija iz 51 škole diljem Hrvatske, koje izložene su na javnoj izložbi u OŠ Dr. Ivan Merz u Zagrebu, te na mrežnim stranicama škole, stručni žiri je kao najbolju odabrao fotografiju učenika naše škole Ilije Nakira pod nazivom Camera obscura – svjetlo u sobi. Mentorica je učiteljica Ana Vukadinović, a nagrada za 1. mjesto je novi fotoaparat Nikon S2900 Coolpix

Županijsko natjecanje iz debate u Splitu - sudjelovali su članovi Debatnog tima OŠ Slatine: Marita Matić, Ela Nakir, Ivan Perić i Antonia Rožić te voditeljica tima Marina Ležaja.

"Pjat pun jubavi i zdravja" - školski projekt koji je ušao u finale natječaja BI-PI-TRI Dječjeg gradskog vijeća Grada Splita, te zaslužio nagradu od 1.000,00 kn. Realizacijom projekta prikupili smo ukupno 5.000,00 kn za dobrotvornu udrugu koja je dio je međunarodnog projekta Mary's Meals, a poznata je po prehrani školske djece u najsiromašnijim zemljama svijeta.

Sudjelovanje u projektu Dječjeg gradskog vijeća "Split očima djeteta" - učenici 5. razreda sa mentoricom knjižničarkom Teom Radić dali su svoj doprinos izradom plakata o Pomorskom muzeju u Splitu

Sudjelovanje naših zadrugara na IV. prezentaciji mladog maslinovog ulja otoka Čiova - berba 2016. u Slatinama

Noćnjak 2017. u Jelsi na Hvaru, međunarodna manifestacija maslinara i uljara - diploma za kvalitetu otvorenog djevičanskog maslinovog ulja sorte oblica

Naši mali genijalci osvojili dva nova računala za informatičku učionicu - snimili su zanimljivi video uradak, s kojim su se prijavili se na natječaj "Za naše male genijalce", a koji je organizirala Hrvatska elektroprivreda u suradnji s Narodnim radijem. 

Projekt "Mi jedemo odgovorno" provodili smo cijelu školsku godinu, te naučili kako hrana oblikuje svijet

Županijska smotra učeničkih zadruga u Splitu - rad zadruge su predstavili su učenici 7. razreda: Izabella Garić, Marija Andrijolić i Vedran Grgurević, sa voditeljicama Anom Madunić i Jasnom Šapinom

Akcija "Zeleni korak" - prikupili smo 2 400 kg starog papira

Greenpeace - Krovove na sunce - zaslužili smo diplomu za vrijedan doprinos izračunavanju solarnog potencijala Hrvatske

Nagrada za najljepši plakat u okviru projekta "Blago našeg Marjana" - izradili su ga naša ekipa likovnjaka iz 4. razreda, pod mentorstvom učiteljice Antonele Rađe

Croatian makers liga - učenici koji pohađaju robotiku kao izvannastavnu aktivnost s mentorom Perom Kuriljem sudjelovali su u svih pet kola robotičke lige

Školska godina 2015./16.

Svehrvatska smotra  Dani kruha - dani zahvalnosti za plodove zemlje 2015. u Stubičkim Toplicama - sudjelovale su učenice Barbara Batalija, Marija Andrijolić i Dijana Pecolaj uz pratnju učiteljice Ane Madunić

Noćnjak 2016. u Bolu na Braču, međunarodna manifestacija maslinara i uljara - diploma za kvalitetu otvorenog djevičanskog maslinovog ulja sorte oblica

Eko fjera u Splitu - sudjelovale su učenice Nikolina i Josipa Škrobica i predstavile ekološke proizvode učeničke zadruge

VIII. Smotra turističke kulture - sudjelovanjem u projektu Mali, veliki ljudi moga zavičaja, dodijeljena nam je diploma Škola prijatelj baštine i turizma - za dugogodišnji kreativni i inovativni rad na području istraživanja i očuvanja baštine u kontekstu promišljanja turističkog razvoja zavičaja

Školska godina 2014./15.

17. Međunarodna manifestacija uljara i maslinara  - Noćnjak u hotelu Medena - sudjelovale su Nika Ćatipović i Ivana Fidler s mentoricom Ljiljanom Jelinić - u kategoriji kozmetički proizvod od maslina - zlatna diploma i medalja za ulje gospine trave, brončane medalje za eko - sapune

27. Državna smotra učeničkih zadruga, Zagreb - sudjelovale su učenice osmog razreda Ivana Fidler i Nika Ćatipović, u pratnji Ljiljane Jelinić, voditeljice zadruge

Zlatni status međunarodne Eko-škole u Zagrebu - svečanosti je prisustvovala ravnateljica Željka Ninčević

Vridne ruke obale, Zagore i škoja, Trogir - sudjelovale su učenice Mia Vakante, Ela Nakir, Marita Matić i Nina Ljubica, mentorica Ljiljana Jelinić

Školska godina 2013./14.

Izložba Trogirska intrada 2013. – naše učenice – zadrugarke Ela Nakir, Petra Ćuk, Nika Ćatipović i Nina Ljubica osvojile su treće mjesto za najljepše uređeni štand

Proslava 100. obljetnice škole u Slatinama

Likovni natječaj Boje ljeta - rad učenice Ivane Fidler je svrstan među finaliste, mentorica Ljubinka Grujin Vuletić

Zbornik Hajdukova mladost - vječna radost sadrži radove naših učenika: Nina Ljubica, Ante Fidler, Irena Đulabić, Petra Ćuk, Vedran Grgurinović, Ivana Fidler, Ante Škrobica, Anamarija Franić, Ana Nicol Domić, Tea Domić, Marin Svalina Ljilja, Barbara Batalija, Jure Ljubica, Diana Pecolaj, te Domina Skoko, Dominik Ivan Radun i Melani Pranić. 

5. Dani mladog maslinovog ulja - Trogir 2013. - Diploma za ekstra djevičansko maslinovo ulje 

Natjecanje „Biramo najbolji vinograd i maslinik" - Savjetodavna služba Splitsko-dalmatinske županije i Ekološka udruga „Lijepa naša Kaštela“ su nam uručili Diplomu za uzorno održavanje školskog maslinika te nagradu u obliku vrijedne uokvirene slike umjetnika Mladena Veže, Mrtva priroda s breskvama.

Državno i Svehrvatsko natjecanje Ekološki kviz „Lijepa naša“ 2014. u Zagrebu - među  38 škola iz Republike Hrvatske, Bosne i  Hercegovine te Vojvodine, našu školu su predstavljali Ivan Perić, Petra Skoko, Nika Ćatipović i Antonela Vantić, s mentoricom Željkom Ninčević

Državna smotra učeničkih zadruga u Zagrebu - sudjelovale su učenice Mia Vakante (5. r.), Nina Ljubica (5. r.) i Ivana Fidler (7. r.), zajedno sa voditeljicom Ljiljanom Jelinić

Školska godina 2012./13.

Državna smotra učeničkih zadruga u Primoštenu - sudjelovale su voditeljica učeničke zadruge Ljiljana Jelinić, pedagoginja Nataša Trebotić sa učenicama Teom Domić i Anom Ljubica 

Gradsko natjecanje osnovnih škola u badmintonu - 2. mjesto, srebrne medalje i pehar - sudjelovali su Dominik Pavičin i Marin Andrijolić, učenici 8., i Marin Ljubica, učenik 7. razreda sa mentoricom Jadrankom Najev

Predstavlje knjige ravnateljice Danice Zaić Ususret 100. obljetnici škole - izdavač je Osnovna škola Slatine

15. Međunarodna manifestacija maslinara i uljara NOĆNJAK 2013. - Tučepi -  Zlatna medalja za ekstra djevičansko maslinovo ulje sorte obilica

Srebrni status međunarodne Eko-škole u Zagrebu -  svečanosti je prisustvovala naša ravnateljica Danica Zaić

Školska godina 2011./12.

Opatija - Državna smotra učeničkog zadrugarstva - sudjelovali su učenice Ana Ljubica, 7.r. i Karla Franić, 8.r., s nastavnicom Anom Kačić- Barišić

Otok Korčula - Međunarodno natjecanje uljara i maslinara Mediterana Noćnjak 2012.   

Švedska - Projekt Volvo Adventure, rad: Wealth from the sea - sudjelovali su učenici Sandro Jažo, 8.r., Ana Ljubica i Stela Puđa 7.r., s mentoricom Željkom Ninčević. Međunarodna organizacija UNEP-a proglasila je navedeni projekt finalistom, te su učenici s mentoricom sudjelovali u finalnom natjecanju, u Švedskoj, gdje su predstavili svoj rad.

Školska godina 2010./11.

Zagreb - Državna smotra LIK - izloženi su radovi učenica 7.r. Karle Franić i Magdalene Mauko, a mentorica je Ljubinka Grujin Vuletić

Otok Brač - Međunarodno natjecanje uljara i maslinara Mediterana Noćnjak 2011. - školsko ulje osvaja Brončanu medalju, a voditeljica maslinarske sekcije je Jadranka Najev

Zagreb – Lijepa naša, dodjela Brončane diplome našoj eko školi, nagradu je preuzela ravnateljica Danica Zaić

Školska godina 2009./10.

Zagreb - Državna smotra LIK - izložen je rad učenice 5.r. Lorene Pecolaj, mentorica je Ljubinka Grujin Vuletić

Pula - Državna smotra učeničkog zadrugarstva - sudjelovali su učenici Iva Klarić i Dora Ljubica, 7.r. i Kristian Lovrić, 6.r., s mentoricom Željkom Ninčević

Vodice - Svehrvatske svečanosti Dani kruha 2009. - sudjelovali su učenici Ana Ljubica i Lorena Pecolaj, 5.r., Karla Franić i Magdalena  Mauko, 6.r. i Tea Domić, 2.r., s mentoricom Željkom Ninčević

Švedska - Projekt Volvo Adventure, rad: Plastic is (not) fantastic - sudjelovali su učenici Iva Klarić i Dora Ljubica, 7.r., Magdalena Mauko, Karla Franić i Sandro Jažo, 6.r., s mentoricom Željkom Ninčević

Metković - Regionalno natjecanje iz matematike - sudjelovao je učenik 6.r. Sandro Jažo, s mentoricom Anom Vukadinović

Školska godina 2008./09.

Zagreb - Državna smotra LIK - izložen je rad učenika 5.r. Antona Balića, mentorica je Ljubinka Grujin Vuletić

Mali Lošinj - Svehrvatske svečanosti Dani kruha 2008. - sudjelovali su učenici Josip Šapina i Ivan Andrijolić, 8.r., Andriana Zubčić i Tea Skoko, 7.r., s  mentoricom Ljubinkom Grujin Vuletić

Švedska - Projekt Volvo Adventure, rad: Handmade eco soaps – back to nature - sudjelovali su učenici Antonio Domić, 8.r., Josip Ljubica, 7.r., Iva Klarić i Dora Ljubica, 6.r. i mentorica Željka Ninčević

Poreč - Državna smotra učeničkog zadrugarstva - sudjelovali su učenici Iva Klarić i Dora Ljubica, 6.r., Josip Ljubica, 7.r. i Antonio Domić,  8.r., s mentoricom Željkom Ninčević 

Šibenik - 49. Međunarodni festival djeteta - izložen je rad likovne grupe Stari Brod, a mentorica je Ljubinka Grujin Vuletić

Zagreb – Lijepa naša, dodjela treće Povelje našoj eko školi, nagradu je preuzela pedagoginja Nataša Perkov

Školska godina 2007./08.

Sv. Martin na Muri - Državno natjecanje eko- kviz Lijepa Naša - sudjelovali su učenici Karla Radun, 8.r., Antonio Domić, 7.r., Josip Ljubica, 6.r., Iva Klarić, 5.r., s mentoricom Željkom Ninčević

Švedska - Projekt Volvo Adventure, rad: Olive picking season – international cooperation - sudjelovali su učenici Karla Radun, 8.r., Antonio Domić, 7.r., Lucija Škrobica i  Marina Balić, 6.r., s mentoricom Željkom Ninčević

Split - 100. obljetnica Zadružnog saveza Dalmacije - najuspješniji mladi zadrugar je učenik 8.r., Mislav Domić

Školska godina 2006./07.

Omiš - Državno natjecanje iz geografije - sudjelovao je učenik 5.r. Josip Ljubica, s mentoricom Jasnom Šapinom

Topusko - Državno natjecanje eko-kviz Lijepa Naša - sudjelovali su učenici Martina Pavičin, 8.r., Karla Radun, 7.r., Antonio Domić, 6.r. i Josip Ljubica, 5.r., s mentoricom Željkom Ninčević

Šibenik - Državna smotra učeničkog zadrugarstva - sudjelovali su učenici Mislav Domić, Katarina Titlić i Martina Kreković, 7.r., Duje Škrobica, 6.r. s mentoricama Anom Madunić i Jadrankom Najev

Šibenik - 47. Međunarodni festival djeteta - izložen je rad likovne grupe Gospe od Prizidnica, mentorica je Ana Madunić

Švedska - Projekt Volvo Adventure, rad: How to make extra virgin olive oil? - sudjelovali su učenici Marija Nakir, 8. r., Katarina Titlić i Mislav Domić, 7.r., Duje Škrobica, 6. r. i mentorica Željka Ninčević

Zagreb – Lijepa naša, dodjela druge Povelje našoj eko školi, nagradu je preuzela voditeljica eko škole Željka Ninčević, s ravnateljicom Danicom Zaić

Školska godina 2005./06.

Tuheljske toplice - Državno natjecanje eko-kviz Lijepa Naša - audjelovali su učenici Ana Andrijolić 8.r., Martina Pavičin 7.r., Karla Radun 6.r. i Antonio Domić 5.r., s mentoricom Željkom Ninčević

Švedska - Projekt Volvo Adventure, rad: Čiovo island orchids - sudjelovale su učenice Ana Andrijolić i Nikolina Franić, 8.r., Martina Pavičin 7.r., Karla Radun, 6.r. s mentoricom Željkom Ninčević

Petrčane - Međunarodno natjecanje uljara i maslinara Mediterana Noćnjak 2006. - prezentirano je školsko ulje koje osvaja Zlatnu medalju i Pehar šampiona, voditeljica maslinarske sekcije je prof. Jadranka Najev

Školska godina 2004./05.

Dubrovnik - Državna smotra učeničkog zadrugarstva - sudjelovale su učenice Ana Škrobica, 8.r., Marina Nakir i Katarina Buktenica, 6.r., s mentoricama Jadrankom Najev i Ljubinkom Grujin Vuletić

Zagreb - Natjecanje za najbolje Internet stranice osnovnih i srednjih škola RH-e časopisa Enter - sudjelovali su učenici s mentoricom Anom Vukadinović, stranica je među TOP 5!

Zagreb – Lijepa naša, dodjela Povelje i Zelene zastave našoj eko školi, nagradu je preuzela voditeljica eko škole Željka Ninčević, s ravnateljicom Danicom Zaić

Školska godina 2003./04.

Poreč - Državna smotra učeničkih zadruga - sudjelovali su učenici Ana Cipirita, 8.r., Ruža Uljević, Katarina Buktenica i Ana Andrijolić, 7.r., s voditeljicom  Jadrankom Najev

Školska godina 2002./03.

Vrsar - Državno natjecanje iz geografije - sudjelovala je učenica Rozana Domić kao jedina učenica osmih razreda županije Splitsko - dalmatinske, s mentoricom Jasnom Šapinom

Zagreb - Državna smotra LIK - izložen je rad učenika 8.r. Dina Titlića, a mentorica je Ana Madunić

Sv. Filip i Jakov/Biograd n/m - Državna smotra učeničkog zadrugarstva - sudjelovali su učenici 8.r. Palma Škrobica, Rozana Domić, Marija Perić i Dino Titlić, s mentoricama Jadrankom Najev i Anom Madunić

Solin - Državna i svehrvatska svečanost Dani kruha 2002. - nagrada za najuspješniji etnografski prikaz svoga kraja - sudjelovale su učenice Rozana Domić, Palma Škrobica i Marija Perić, 8.r., s mentorima Antom Jerićem, Anom Madunić, Ljiljanom Jelinić i Danicom Zaić

Šibenik - 43. Međunarodni festival djeteta - uzložen je rad likovne grupe Slatine, a mentorica je Ana Madunić

Školska godina 2001./02.

Martijanec – Projekt Najljepši školski vrt 2001.- diploma za najljepši školski vrt primorsko-dalmatinskog pojasa! - nagrada Ministarstva prosvjete i športa i Hrvatske televizije

Daruvar - Svehrvatske svečanosti Dani kruha 2001. - sudjelovali su učenici Roko Baras i Ante Kreković, 8.r., Rozana Domić, Palma Škrobica i Marija Perić, 7.r., učitelji Ante Jerić i Ana Madunić, te ravnateljica D.Zaić

Kaštel Stari - Državna smotra učeničkog zadrugarstva - sudjelovale su učenice 8.r. Marina Brezovec i Tonka Racetin, s mentoricom J. Najev

Školska godina 2000./01.

Primošten - Državna smotra učeničkog zadrugarstva - sudjelovali su učenici 6.r. Palma Škrobica, Rozana Domić, Marija Perić i Dino Titlić, s mentoricama Jadrankom Najev i Anom Madunić

Medvednica - Dani hrvatskog šumarstva - nagrade za najuspješnije likovne i literarne radove na temu šume - sudjelovale su učenice 6.r. Marija Perić, Antonija Balić, Palma Škrobica i Marina Škrobica, mentorica Ana Madunić i ravnateljica Danica Zaić

25. Praznik Cvijeća - nagrada za najljepše uređenu javnu školsku površinu na području grada Splita

Školska godina 1997./98.

Zagreb – Međunarodna vrtna izložba - izložen je rad likovne grupe, a mentorica je Eleonora Marinković

preskoči na navigaciju