sirina_600.gif (861 bytes)

Dogodilo se školske godine 2005./2006.:

Nekoliko sličica snimljenih u okolici školske zgrade!!!

Suncokret u susjednom dvorištu!

Tipična stara dalmatinska kućica, kojih na otoku ima sve manje…

Detalj s broda Slatine (Bura), koji je i ovo ljeto prevozio putnike na relaciji Split-Slatine.

Vilin konjic prelijeće prostor oko škole poput helihoptera...

27. lipnja 2006.

Prigodna svečanost je održana za učenike 8. razreda, uz prigodne riječi ravnateljice i učitelja. Učenicima su podijeljene svjedodžbe i pohvalnice.

Troje učenika je svih 8 razreda Osnovne škole završilo odličnim uspjehom te su dobili prigodne poklone. To su: Ana Andrijolić, Branimir Radun i Katarina Buktenica.

Najuspješnija je među njima Ana Andrijolić, koja je tijekom cijelog školovanja u svjedodžbama imala samo odlične ocjene! Nagrađena je jednotjednim ljetovanjem na otoku mladosti, Obonjanu, te joj želimo ugodan provod!
Podijeljene su učeničke knjižice i svjedodžbe učenicima od 1. do 7. razreda.

Sretno vam bilo, sad već bivši Osmaši, u srednjim školama koje odlučite pohađati!Poželimo im ugodno ljeto!

14. lipnja 2006.

Posljednjeg dana nastave učenici su proveli u SMS Prehrambeno razvojnom centru u Dugopolju. Djelatnici centra pripremili su za zadrugare malu radionicu o ocjenjivanu organoleptičke i kemijske kvalitete ulja. Učenici zadrugari pokazali su veliku zainteresiranost.

    

Nakon toga su posjetili špilju Vranjaču i stekli nova znanja o ovom prirodnom fenomenu.

13. lipnja 2006.

Posljednjeg dana nastave u školskoj zgradi, učenici 5. razreda su svoje roditelje,  učitelje i sve učenike razveselili sapunicom - parodijom na mnoge TV sapunice kojima nas ‘bombardiraju’ programi  svih TV kuća, a koju je napisala Lucija Škrobica, učenica 5. razreda. Lijep i zabavan završetak duge školske godine!

 

9. lipnja 2006.

Učenici-zadrugari učeničke zajednice Prizidnica, uspješno su sudjelovali na međužupanijskoj smotri učeničkog zadrugarstva u Makarskoj i predstavili se svojim vlastitim proizvodima. To su bili sljedeći proizvodi: Ekstra kvalitetno djevičansko maslinovo ulje, eko-sapuni, testeri za sapun, suveniri-dalmatinske kućice od gipsa, spare, razglednice sa prikazom slatinskih orhideja…
Svojim prezentacijom, osvojili su pravo sudjelovanja na Državnoj smotri učeničkog zadrugarstva u listopadu. Učenici koji su prezentirali zadrugu: Duje Škrobica, Katarina Titlić, Filip Perić, Antonio Domić,  i Marija Nakir.

6. lipnja 2006.  - SLATINE U ZAGRLJAJU DUGE

Izuzetan prizor zabilježila je fotoaparatom ravnateljica škole: ovako pravilnu i cjelovitu dugu rijetko se viđa! Uživajte u prizoru koji slavi neizmjernu ljepotu i moć prirode.

2. i 3. lipnja 2006.

Učenici škole su u organizaciji koordinatorice za Eko-školu posjetili udrugu Plavi svijet  u Lošinju, sudjelujući u radionici pod nazivom Čudesni svijet podmorja, te mnogo naučili o  podmorju našeg Jadrana, ali i uživali u ljepotama otoka Lošinja i u zajedničkom druženju.

29. svibnja 2006.

Članovi obitelji Elmer iz Arizone, ljetujući u Slatinama, poželjeli su se pobliže upoznati s radom naše škole. U uredu ravnateljice razgledali su učeničke radove, a razgovor s njima su obavile učenice 7. i 8. razreda uz sudjelovanje prof. engleskog jezika, Ileane Pavin.
Prisustvovali su koncertu najmlađih učenika glazbene škole  iz Trogira, koji su se našim učenicima predstavili svirajući na violini, klarinetu i gitari.

17. svibnja 2006.

Djelatnice dječjeg vrtića Salona s dječicom, posjetile su našu školu, maslinik i školski vrt, te se informirali o ustroju rada Eko-škole i vođenju administracije.

15. svibnja 2006.

Na prijedlog ministra znanosti, obrazovanja i športa, gospodina Dragana Primorca, a po pozivu ravnateljice škole, suradnice ministrovog kabineta gospođe Vini Rakić i Ljiljana Klinger, održale su Učiteljsko vijeće naše škole iznijevši svoje prijedloge i saznanja o praktičnoj primjeni HNOS-a u školi.
Također su Učiteljsko vijeće na temu iskustava u provedbi HNOS-a održale učiteljice OŠ Marjan, iz Splita.

6. svibnja 2006.

Komisija za dodjelu javnih priznanja Grada Splita donijela je odluku  o dodjeli nagrada za 2005. godinu. U kategoriji osobnih nagrada za 2005. godinu, na prijedlog Gradskog zbora Brodosplit i uz suprijedlog prof. Vlade Sunka i prof. Miljenka Grgića nagradu je dobila gđa. Danica Zaić uz obrazloženje: "Danica Zaić istaknuti je glazbeni stručnjak, pedagog i zborovođa. Afirmira se kreativnim pristupom u radu s dječjim zborovima pri čemu se rezultat njenog glazbeno-pedagoškog rada ogleda u izvrsnim školskim zborovima. Cjelokupna njezina radna karijera obilježena je brojnim nastupima i nagradama, odnosno priznanjima, a napose brojnim humanitarnim koncertima. U 2005. godini OŠ "Slatine" kojoj je gđa. Zaić ravnateljica uspješno sudjeluje u različitim školskim aktivnostima, pri čemu se ističe uređenje škole, podizanju ekoškole i civilizacijske svijesti kod djece i njihovih roditelja, izdavačka djelatnost, sudjelovanje u različitim školskim natjecanjima. Ističu se priznanja kao što je Međunarodna Eco škola i Zelena zastava, a od Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, te HRT-a Škola dobiva Cvjetnu zastavu".
Radost i ponos nakon iskazanog joj priznanja, podijelila je i sa kolegama i prijateljima iz škole.

12. travnja 2006.

Prigodom Uskrsa u prostorijama škole je održana uskršnja priredba koju su za roditelje pripremili učenici i učitelji. Povodom uspjeha postignutog na Noćnjaku 2006., svi prisutni su  počašćeni tortom na kojoj je pisalo Bravo Zadrugari.  i tako u slavljeničkom duhu ispraćeni  na proljetne praznike. Tom je prigodom učenicima predana bicikla, koju su svojim radom zaradili bivši učenici škole, a njenu vožnju su isprobali osmaši  Christijan i Nikola!

25. ožujka 2006.

Petrčane: Noćnjak 2006.

Školska zadruga PRIZIDNICA proizvela je najkvalitetnije ekstra kvalitetno djevičansko maslinovo ulje, po odluci međunarodnog žirija na međunarodnoj smotri maslinara i uljara Mediterana!

Od 202 uzorka maslinovog ulja, ulje koje je u uljari u Marini proizvedeno od naših maslina, proglašeno je šampionom Noćnjaka 2006., te su učenici škole osvojili šampionski pehar, uz zlatnu medalju za kvalitetu! Čestitke našim maslinarima!

Vijesti o tom neobično vrijednom događaju prenijele su sve dnevne novine i stručni časopisi!

17/18. ožujka 2006.

U Tuheljskim Toplicama održano je Državno natjecanje u  eko kvizu pod nazivom Lijepa naša, a u organizaciji Udruge za provođenje odgoja i obrazovanja za okoliš, pod nazivom Lijepa naša i Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.  U ekipi naše škole sudjelovali su sljedeći učenici: Ana Andrijolić (8. razred), Martina Pavičin (7. razred), Karla Radun (6. razred) i  Antonio Balić (5. razred).

Uz sudjelovanje na kvizu, ugodno su se proveli u bazenima hotela, kao i u posjeti Muzeju u Krapinskim toplicama.

21. veljače 2006.

Svi naši dnevni listovi donijeli su senzacionalnu vijest: u Slatinama je uginuo labud zaražen H5 virusom ptičje gripe. Nakon par dana pronađen je i drugi uginuli zaraženi labud, kao i gnjurac…

Nekoliko dana prije ove 'šok' vijesti, ravnateljica škole je snimila mladi par labudova u igri s velikom komadom drva na jednoj od malih slatinskih plaža. Bio je neobičan prizor vidjeti igru labudova u slanoj morskoj vodi. Pretpostavlja se da su labudovi sa fotografija upravo ti jadni uginuli labudovi…

 

16. veljače 2006.

U Kaštel Sućurcu na Županijskom kvizu Splitsko – dalmatinske županije pod nazivom «Lijepa naša» osvojili smo 1. mjesto. U kvizu su sudjelovali sljedeći učenici: Ana Andrijolić (8. razred), Martina Pavičin (7. razred), Karla Radun (6. razred), Antonio Balić (5. razred). Ovakvim uspjehom posebno su obradovali svoju mentoricu, učiteljicu Željku Ninčević. Ovim su uspjehom otvorili vrata sljedeće razine, državnog natjecanja.

16. siječnja 2006.

Početak drugog polugodišta školske godine 2005./06.
Učenici i učitelji pripremaju se za natjecanja učenika Osnovnih škola na gradskom, županijskom, ali i međunarodnom planu.

Međunarodna natjecanja su Noćnjak 2006., natjecanje u kvaliteti maslinovog ulja, te Volvo projekt, natjecanje Eko škola (prezentacija rada Škole računalom se šalje u Švedsku).

9. siječnja 2006.

Održana je sjednica Školskog odbora na kojoj se birao ravnatelj Škole. Ponovno je imenovana dosadašnja ravnateljica, gospođa Danica Zaić.

12. prosinac 2005.

Prigodom UNICEF – ovog Dana čovjekovih prava, 10. prosinca, u našoj je Školi organiziran Projektni dan pod nazivom Prava čovjeka i ljudska prava. Organiziran je rad u skupinama u kojima su obrađivane teme o ljudskim pravima, toleranciji, nenasilju… U sklopu Projektnog dana, učenici su posjetili i klizalište na ledu u Splitu koje je po prvi put postavljeno. 

6. prosinca 2005.

Dan škole svečano je proslavljen na blagdan Svetog Nikole. Svi su učenici sudjelovali u prigodnom programu, nakon čega je Sveti Nikola podijelio djeci prigodne darove..

Prosinac 2005.

Veoma uspješno smo sudjelovali na 1. Međužupanijskoj smotri EKO-škola, održanoj u OŠ Gripe u Splitu! Učiteljica Željka Ninčević je oduševila prisutne izrađenom PowerPoint prezentacije škole, koju je prisutnima obrazložila učenica 7. razreda Martina Pavičin.  Likovnim uradcima predstavile su se učenice: Marija Nakir, Katarina Buktenica i Martina Kreković.

25. studenog 2005.

Hrvatska Radio-televizija i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa proslavili su 10. obljetnicu projekta Najljepši školski vrt u sklopu kojeg su promovirali Cvjetnu zastavu! Naša je škola jedina splitska škola koja je dobila Cvjetnu zastavu, obzirom da je 2001. zaradila titulu najljepšeg školskog vrta.  Ubuduće će svaka škola koja zasluži to vrijedno priznanje, dobiti cvjetnu zastavu. Naši učenici su se rado fotografirali pred cvjetnom zastavom.

Studeni 2005.

U našem Slatinku br. 6 objavljen je intervju s umirovljenim učiteljem Marinkom Kandidom. Usprkos naslovu priloga Samo život postoji, gospodin Kandido je uskoro potom preminuo.

Gospodinu Kandidu su učitelji škole izrazili neizmjernu zahvalnost za izuzetan i mukotrpan dugogodišnji  rad u učiteljskom pozivu, kao predstavniku bezbrojnih samozatajnih učitelja.

Studeni 2005.

Kao i svake godine i ove smo obrali masline u našem školskom masliniku. Svi učenici škole, mali i veliki, sudjelovali su u tom događaju! Dok su učenici viših razreda brali masline uz pomoć učitelja, učenici nižih razreda su ih uz pomoć svojih učiteljica čistili od ostataka lišća i grančica.

Nakon završenog branja, nekoliko učenika u pratnji učitelja je sudjelovala u prijenosu maslina u uljaru u Marinu, u kojoj svake godine prerađujemo naše masline u ulje. Ove godine smo dobili izuzetno kvalitetne plodove te se nadamo kvalitetnom ulju, nadamo se extra kvalitetnom djevičanskom maslinovom ulju. Dobiveno ulje je isti tim prevezao u školu.

Naše su ulje, kao i do sada, flaširali radnici SMS – a, doniravši nam svoje bočice.

24. listopad 2005.

Međunarodni dan školskih knjižnica obilježili smo na najbolji mogući način, osnivajući školsku knjižnicu. Oko 1000 knjiga za djecu i oko 200 priručnika i knjiga za učitelje, konačno je smješteno na jednom mjestu, a knjižničarka, gospođa Rea Antolić, užurbano se priprema za uvođenje učenika u rad školske knjižnice.

14. listopada 2005.

Povodom Mjeseca hrvatske knjige u našoj novoj knjižnici organizirali smo književnu večer u sklopu koje smo ugostili splitsku književnicu i kulturnu djelatnicu Zoru Birimišu.

Svojim pjesničkom zbirkom Zatočenica, oduševila je brojnu slatinsku publiku, a razgovor s njom su vodili članovi naše novinarske grupe..

Listopad 2005.

Povodom Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje ove je godine u Trilju održana Županijska svečanost. I naša je škola bila sudionik ovog događanja, predstavivši se s starim receptima naših baka, narisanim na pregačama i  stolnjacima.

1. rujna 2005.

Započela je nova školska godina!

Naši novi prvašići su: Marin Andrijolić, Duje Baras, Toni Buktenica, Viktoria Čavka, Ana Ljubica, Dominik Pavičin, Lorena Pecolaj, Stela Puđa, Luka Zupčić i Maja Zupčić.

Poželjeli smo im dobrodošlicu u novoj sredini!

 

vrh stranice

natrag


Osnovna škola Slatine, Put Lovreta 1, 21224 Slatine

Tel./Fax:

021/ 891 464 - tajništvo

Tel./Fax:

021/ 891 027 - ured ravnateljice